Cauta in site
sisteme shaver / freza
microfreza stapedotomie
piese de mana shaver
piese de mana freza
freze / lame shaver
accesorii si consumabile

Sistemul shaver chirurgical (microdebrider) si freza otologica OSSEODUO este platforma comuna pentru procedurile endoscopice rinosinusale - FESS si cele de microchirurgie a urechii medii. Prevazuta cu afisaj cu cristale lichide si pompa peristaltica integrata, consola sistemului OSSEODUO permite: conectarea simultana a 2 piese de mana cu comanda alternativa  recunoasterea automata a piesei de mana conectate  selectarea modului de lucru: shaver / freza / irigare intraop.  avertizarea si protectia la supraincalzire a micromotoarelor electrice.

Piesa de mana shaver S120 poate fi programata pentru rotatie continua max. 12.000 rpm sau oscilanta max. 5.000 rpm iar gama de micromotoare pentru piesele de mana de otologie ofera turatii de pana la 80.000 rpm.

Utilizarea sistemului OSSEODUO poate fi extinsa prin conectarea microfrezei OSSEOSTAP pentru stapedotomie.


mai multe detalii  


Sistemul shaver chirurgical (microdebrider) OSSEOUNO ofera performanta, precizie si confort la dimensiuni compacte si pret atractiv. Prevazut cu piesa de mana S120 si pompa peristaltica integrata, sistemul OSSEOUNO poate fi programat pentru rotatie continua max. 8.000 rpm sau oscilanta max. 5.000 rpm. Consola este prevazuta cu un sistem de avertizare si protectie la supraincalzire a piesei de mana.


mai multe detalii  


Freza pentru chirurgie otologica OSSEODOC prevazuta cu pompa peristaltica integrata, este caracterizata de simplitate in utilizare, precizie si cuplu ridicat. Consola OSSEODOC poate fi programata pentru rotatie continua in gama pana la 40.000 rpm si este prevazuta cu un sistem de avertizare si protectie la supraincalzire a micromotorului electric. Irigarea poate fi continua sau doar la comanda chirurgului.


mai multe detalii  


Sistemul OSSEOSTAP este special proiectat pentru frezarea de precizie din cadrul procedurilor de stapedotomie si osiculoplastie. Cu dimensiuni reduse si greutatea de numai 60 grame, microfreza OSSEOSTAP este un exemplu de ergonomie. Avand o lungime de 6cm, canula de ghidare a micro-frezei asigura un acces usor in urechea medie si o vizibilitate optima datorita formei angulate si a diametrului de doar Ø2mm.

Microfreza OSSEOSTAP poate fi conectata atat la pedala proprie cu alimentare prin baterii, cat si la consola sistemului OSSEODUO.


mai multe detalii  


Piesa de mana shaver (microdebrider) S120 este caracterizata de greutatea sub 200 grame, precizie, fiabilitate si confort. Forma ergonomica angulata si irigarea integrata asigura usurinta in utilizare, iar canalul de aspiratie axial Ø4mm permite operarea continua fara riscul de infundare al lamei. De asemenea, piesa de mana S120 permite si orientarea continua 360° a lamei shaver cu autoblocare in pozitia unghiulara dorita.


mai multe detalii  


Caracterizata printr-un echilibru perfect si confort ridicat, noua gama PM2 cuprinde piese de mana si micromotoare avand dimensiuni cu 20% mai mici si greutati cu 40% mai reduse fata de generatia anterioara, la acelasi nivel de performanta si fiabilitate.

Piesele de mana PM2 pot fi drepte sau angulate si incorporeaza solutii inovatoare privind  irigarea si racirea integrate pentru regimuri intensive de frezare  rulmenti ceramici  posibilitatea extragerii in 3 trepte a frezei din piesa de mana pentru acces facil si vizibilitate optima.

Gama de micromotoare PM2 cuprinde 3 modele: NANO si RAPIDO, max. 80.000 rpm, compatibile cu consola OSSEODUO si BASCH-1, max. 40.000 rpm, compatibil cu consola OSSEODOC.


mai multe detalii  Datorita preciziei crescute si a nivelului redus de complicatii, utilizarea sistemelor de neuronavigatie a devenit din ce in ce mai frecventa in cadrul procedurilor endoscopice si de microchirurgie. Unii din producatorii independenti de astfel de sisteme ofera acum accesorii de urmarire compatibile atat cu piesa de mana shaver S120 cat si cu piesele de mana pentru frezat, astfel incat pozitia acestora in campul operator sa fie determinata cu precizie in orice moment.


mai multe detalii  O gama larga de lame shaver cu diferite diametre,angulatii si lungimi de lucru fac posibila abordarea unuinumar extins de proceduri de chirurgie endoscopica: • polipectomii nazale  FESS  dacriocistorinostomie (DCR)  adenoidectomie  papilomatoza laringianaetc.

Gama de freze include solutii din carbura de tungsten si diamant, atat modele standard cat si CROSSCUT sau COARSE.


mai multe detalii  Pentru intretinerea curenta a micromotoarelor si pieselor de mana sunt disponibile diferite spray-uri cu actiuni diferite: AQUACARE pentru eliminarea efectului coroziv al serului fiziologic folosit la irigare SPRAYNET pentru dizolvarea resturilor organice si dezinfectie  LUBRIFLUID pentru ungerea eficienta si prelungirea duratei de functionare.

Containerele de sterilizare sunt destinate protejarii pieselor de mana si micromotoarelor si optimizarii procesului de transport, depozitare si sterilizare a accesoriilor.


mai multe detalii  


vezi si sectiunea
Neurochirurgie
Producatori